Voorlichting brandweer en politie regio Twente

Vrijdag 22 mei 2015 hebben een aantal medewerkers van Brandweer Twente en Politie Twente een voorlichting gekregen over de eigenschappen van glas.

Vaak worden de brandweer en de politie geconfronteerd met diverse type beglazing die er in de utiliteitsbouw en woningbouw gemonteerd zijn. Zo krijgen ze te maken met isolatieglas opgebouwt uit floatglas, gelaagd glas en in combinatie met gehard glas.

Om de verschillende mogelijkheden te bekijken en te leren welke gereedschappen het beste toe te passen zijn bij het forceren van een deur cq kozijnen heeft  Contiplan kunststof kozijnen en dakkapellen een aantal kunststof kozijnen ter beschikking gesteld. Deze kozijnen waren natuurlijk voorzien van het hang- en sluitwerk volgens Politiekeurmerk Veilig Wonen. Daarnaast heeft Flintermann Isolierglas GmbH de kozijnen voorzien van extra inbraakwerend P4A gelaagd glas binnen en buiten! 

De brandweer en politie hebben het erg interessant gevonden. Ze zijn zich bewust geworden van de eigenschappen en risico’s die de verschillende soorten glas met zich mee brengen.

 

oefening met verschillende glassoorten  extra inbraakwerend P4A gelaagd glas