Project Loyd Nijmegen 78 appartementen

Voor het project Loyd https://www.loyd-nijmegen.nl te Nijmegen, hebben we in opdracht van Alkondor Hengelo de isolerende beglazing (totaal 2785 m²) geproduceerd en geleverd. Het project bestaat uit 78 luxe appartementen. 
Het complex is gebouwd aan de Dijkzone, langs de dijk aan de Waal en is landelijk gelegen aan de kop van een oude historische boomgaard. 

Het drievoudige isolatieglas is uitgevoerd in combinatie van gelaagd veiligheidsglas met een zonwerende neutrale 74/42 coating. Door de neutrale kleur is het glas ideaal voor woongebouwen en laat het optimaal het licht door. En toch is de zoninstraling in gebouwen beperkt, zodat overmatige opwarming van het binnenklimaat wordt tegengegaan. 

Naast deze coating hebben we het isolatieglas uitgevoerd met een Thermoplastic Spacer (TPS). Bij TPS (Thermoplastic Spacer) gaat het om een afstandhouder van thermoplastisch materiaal met daarin droogmiddel waarbij geen warmtegeleidende metalen worden gebruikt en zodoende een verbeterde thermische isolatie langs de randen van het isolatieglas wordt bereikt. Naast de verbeterde isolatiewaarde is deze afstandhouder ook nog eens optisch mooier en strakker afgewerkt.

Wij bedanken Alkondor Hengelo voor het vertrouwen en de prettige samenwerking.