project Laakse Kroon in Amersfoort

Voor het project De Laakse Kroon in Amersfoort, 3 appartementengebouwen en 7 3-laagse woningen die onderdeel zijn van het nieuwbouwproject De Laakse Tuinen, produceren en leveren wij in opdracht van Alkondor Hengelo de isolerende beglazing, totaal 1785 m². 

Het isolatieglas wordt uitgevoerd met een Eclaz One coating. De Eclaz One coating is door de combinatie van de hoge lichttransmissie en de uitstekende thermische isolatie, uitermate geschikt voor grotere ramen op de donkere noord- en noordoostgevels waar binnenshuis meer licht nodig is. 

Naast deze coating hebben we het isolatieglas uitgevoerd met een Thermoplastic Spacer (TPS). Bij TPS ( Thermoplastic Spacer) gaat het om een afstandhouder van thermoplastisch materiaal met daarin droogmiddel waarbij geen warmtegeleidende metalen worden gebruikt en zodoende een verbeterde thermische isolatie langs de randen van het isolatieglas wordt bereikt. Naast de verbeterde isolatiewaarde is deze afstandhouder ook nog eens optisch mooier en strakker afgewerkt.

Wij bedanken Alkondor Hengelo voor het vertrouwen en de prettige samenwerking.

Informatie over TPS: PDF, 1MB

Informatie over Eclaz One: PDF, 0,5MB