glas-beeld-nieuwsbrief

De bekende website Glas in Beeld, ook bekend van haar vakblad en nieuwsbrieven, heeft een redactioneel stuk over Flintermann geschreven. Hieronder de tekst:

Flintermann uit Salzbergen (D), bekend als isolatieglasproducent en onderdeel van de Arnold Lammering Groep, heeft met een feestelijke opening een nieuwe productiehal voor het bewerken van glas in gebruik genomen. De activiteiten van dit nieuwe bedrijf, Flintermann Glasveredelung, variëren van de productie van gebogen isolatieglas met een Ug waarde van 0,6 W/m2K tot verschillende producten die door middel van UV-verlijmen gemaakt worden.

Op de opening van de nieuwe productiehal in april waren 400 mensen afgekomen, waaronder ook vele Nederlanders. Verschillende sprekers benadrukten dat Flintermann klaar is voor de uitdagingen die de toekomst zal bieden. ‘Met de nieuwe productiefaciliteiten bij Flintermann en de uitgebreide kennis van de medewerkers is het mogelijk om alles wat gecompliceerd is te maken', aldus het bedrijf in een persbericht.

Flintermann beschikt na de uitbreiding over 7.800 vierkante meter productieruimte en heeft ter plekke nog mogelijkheden voor verdere groei. Het glasbewerkingsbedrijf onderscheidt zich door de mogelijkheid van gehard gebogen glas, gebogen gelaagd gehard glas én gebogen isolatieglas in zelfs driedubbele uitvoering aan te kunnen bieden. Daarnaast beschikt het bedrijf over de nieuwste technieken op het gebied van glasbewerking door middel van veelal CNC-gestuurde machines Bij Flintermann werken in het totaal circa 65 medewerkers.

Het bedrijf richt zich op groothandels, meubelbouwers, metaalbouwers, gevelbouwers, interieurbouwers, sanitairvakhandel, kozijnfabrikanten en de grotere onderhoudsbedrijven. Flintermann Isolierglas wordt geleid door Wilfried Schreyer en Flintermann Glasveredelung door Reinhardt Gruber. Flintermann Isolierglas brengt onder meer zonwerende beglazing, hoogrendement glas, driedubbel isolatieglas, veiligheidsglas, geluidwerende beglazing, isolatieglas met glasroeden op de markt. Het assortiment van Flintermann Glasveredelung bestaat uit gebogen isolatieglas, gebogen gehard glas, gebogen gelaagd glas door middel van PVB folie, gebogen gehard gelaagd glas, UV-verlijmd glas, CNC geslepen glas, gelakt en geslepen interieurglas, gehard glas, glas met geprinte PVB-folies en met waterstraalsnijden gemaakte vormen.

De accountmanager die zich op Nederland richt is Mark Augustijn. Meer informatie: www.flintermann.nl