Werking en rendement

uniGlas® | TOP Hoog Rendement Beglazing biedt naast een hoge lichttransmissie bij uitstekende kleurneutraliteit ook zeer goede g-waarden. Voor deze werking zorgen de innovatieve coatingtechnologie en de met edelgas gevulde, hermetisch afgesloten glasspouwen van de 2- en 3-voudige beglazingen. De coating van edelmetaal laat het zichtbare licht toe in de ruimte, bijna infrarood warmtestraling wordt echter nagenoeg compleet naar binnen gereflecteerd.

Met uniGlas® | TOP Hoog Rendement Beglazing wordt tegelijkertijd het gevoel van behaaglijkheid in het vertrek verhoogd, vooral in de buurt van het raam. Want ten opzichte van traditionele oudere beglazingen wordt hierbij een hogere oppervlaktetemperatuur van de binnenste ruit bereikt. Daardoor worden de ervaring van kou en het gevoel van tocht in de buurt van het raam aanmerkelijk verminderd. 

Thermisch geoptimaliseerde randafdichtingssystemen (icm Thermoplastic) 

Het gebruik van de thermisch geoptimaliseerde uniGlas® -afstandhouders Thermo-Spacer leidt tot een extra energiebesparing en een verbetering van het binnenklimaat. De warmtetechnisch verbeterde randafdichting vermindert warmteverliezen in het overgangsgebied van glas naar raamkozijn. Daarmee worden het ontstaan van condens langs de randen van het glas bij hoge luchtvochtigheden binnen en het gevaar van schimmelvorming aanzienlijk verminderd.

Lees hier nog veel meer over hoogrendementsglas van Flintermann