Lawaai in het dagelijkse leven

In het dagelijkse leven neemt het lawaai steeds meer toe. Vooral in de steden worden mensen gestoord door lawaai in het weg-, trein- en vliegverkeer, uit kroegen en discotheken. 

Maar ook het platteland kent tal van van lawaaibronnen: landbouwmachines die de oogst binnenhalen, de buurman die bij voorkeur zijn gras in het weekend maait of motorrijders die op zondag hun tour maken. 

Gevolgen van lawaai

Lawaai werkt op de zenuwen en veroorzaakt stress! Lawaai ruikt niet, smaakt niet en pijn voelen we pas als we lawaai direct op onze oren hebben. De sterkte van geluid wordt in decibel uitgedrukt, en al vanaf 55 dB wordt geluid al toenemend als storend en overlastgevend ervaren. Het prestatievermogen en het welbevinden worden daarmee direct negatief beïnvloedt. Geluiden van 65 to 75 dB veroorzaken al stress in het lichaam: met mogelijk als gevolg zelfs hoge bloeddruk en hart- en vaatziekten. 

Optimale combinatie

Iedere lawaaibron heeft een specifieke frequentieverdeling. Bij geluidsisolatie is het belangrijk om die storende frquentiebereiken te isoleren. Gelijke lawaainiveaus kunnen absoluut verschillende geluidsisolerende beglazing vereisen. UNIGLAS PHON geluidswerende beglazing biedt optimale geluidsisolatie dankzij op maat gemaakte oplossingen en kan met tal van nutttige functies worden uitgerust zoals zonwering, warmte-isolatie en objectbeveiliging. 

Lees hier nog veel meer over geluidwerend glas van Flintermann